Direct naar hoofdinhoud
Terug

Ook Martiniziekenhuis aangesloten bij Prostaatcentrum Noord-Nederland

Gepubliceerd op:

Het Martini Ziekenhuis heeft zich aangesloten bij het Prostaatcentrum Noord-Nederland (PCNN). Hiermee werken nu alle ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en het Saxenburgh Medisch Centrum samen aan een duurzame prostaatkankerzorg in het Noorden.

Voor patiënten met prostaatkanker betekent dit dat zij, ongeacht het ziekenhuis waar zij binnenkomen, toegang hebben tot uniforme zorg van een hoog niveau. Het PCNN heeft een gezamenlijke behandelstandaard, afgestemde zorgpaden en een wekelijks multidisciplinair overleg waar een behandeladvies voor de individuele patiënt wordt gegeven. Tevens wordt continu gestreefd naar verbetering van kwaliteit van zorg en gezamenlijk geparticipeerd in wetenschappelijk onderzoek.

Dit sluit goed aan bij de adviezen uit het recente landelijke rapport Oncologienetwerken in beeld en het bredere, in 2021 opgerichte, Oncologienetwerk Groningen-Drenthe, waarbij de ziekenhuizen, huisartsen, patiënten en zorgorganisaties in Groningen en Drenthe zich aan elkaar hebben verbonden om de oncologische zorg in Noord-Nederland naar een nog hoger niveau te brengen. 

Meer over het Prostaatcentrum Noord-Nederland lees je hier.