Direct naar hoofdinhoud
Terug

Leefstijlcoach – leefstijlzorgloket urologie UMCG

Gepubliceerd op:

Leefstijl en hormoontherapie??

Een gezonde leefstijl kan invloed hebben op het verloop van uw aandoening of ziekte. Het kan bijvoorbeeld dat een behandeling beter werkt als u gezonder gaat eten, meer beweegt, minder piekert, beter slaapt of stopt met roken. Of dat u hierdoor sneller en beter herstelt van een operatie. Ook is de kans dat u na een geslaagde behandeling weerziek wordt mogelijk kleiner als u gezonder leeft en deze leefstijl vasthoudt.

Specifiek bij de start van hormonale therapie bij prostaatkanker zal de uroloog en verpleegkundig consulent samen met u kijken wat u kunt doen om zo fit mogelijk te blijven.
Hormonen hebben effect op uw lichaam, u kunt na verloop van tijd gaan merken meer vermoeid te worden ,minder conditie te hebben, uw spieren worden dunner, uw buikomvang kan toenemen.

Een gezonde leefstijl helpt om fitter te worden en te blijven en soms kunt u wel wat hulp gebruiken. Onze leefstijlcoach kan samen met u kijken wat u nodig heeft.
Tijdens het eerste gesprek met de leefstijlcoach praat u uitgebreid over uw leefstijl. Wat zou u willen veranderen en waarom? Wilt u hierbij begeleid worden of gaat u met de juiste informatie liever zelf aan de slag?

Na het gesprek gaan jullie (als dat nodig blijkt) samen op zoek naar begeleiding dichtbij huis die u kan helpen om uw doelen te behalen. Dit kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door een eenmalig leefstijladvies of met een intensief begeleidingstraject. Voorbeeldenzijn een GLI (Gecombineerde leefstijlinterventie), stoppen met rokentraining, fysiotherapie of gesprekken meteen diƫtist. Maar we kijken ook verder. Misschien past een wandelclub, een mindfulness training of een buurt initiatief beter bij u. Bij de keuze wordt rekening gehouden met uw financiƫle situatie en, indien mogelijk, gezocht naar kosteloze opties.

Voor meer informatie of het leefstijlloket, neem contact op met Sisca van Renen-Bolier, verpleegkundig consulent Urologie UMCG. 050-3615759 (13-14 uur maandag/ t/m donderdag)