Direct naar hoofdinhoud

Wie zijn wij?

U hebt de diagnose prostaatkanker gekregen. Of u hebt mogelijk prostaatkanker, maar wacht nog op een uitslag. Hoe gaat het nu verder? Wat kan u verwachten? Welke behandeling is het beste voor uw persoonlijke situatie? En wat kan u van óns verwachten.

Allemaal vragen die door uw hoofd spoken, zodra prostaatkanker onderdeel is van uw leven. Wij vinden het belangrijk dat wij u helpen bij het beantwoorden van deze vragen en begeleiden u tijdens het gehele proces.
Prostaatcentrum Noord Nederland is een samenwerkingsverband tussen UMC Groningen (UMCG), Treant Zorggroep (Emmen, Stadskanaal, Hoogeveen), Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG), Saxenburgh Groep Hardenberg, Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en sinds februari 2022 het Martini Ziekenhuis Groningen. Wij zijn een team van specialisten dat intensief samenwerkt om zo de beste prostaatkankerzorg in Noord-Nederland te geven. Ons team bestaat uit urologen, radiotherapeuten-oncologen, radiologen, nucleair geneeskundigen, oncologen, pathologen, physician assistants en verpleegkundige consulenten (casemanagers).

Wekelijks bespreken wij patiënten die bij ons onder behandeling zijn in ons multidisciplinair overleg. Het overleg waar alle kennis en kunde samenkomt en waar wij samen een behandeladvies op maat maken voor elke individuele patiënt. Of u nu bij de uroloog van het WZA of de uroloog van Treant onder behandeling bent; uw persoonlijke gezondheidssituatie wordt door alle betrokken specialisten besproken in het multidisciplinair overleg.

Onderzoek en behandeling van prostaatkanker vindt zo mogelijk plaats in uw eigen ziekenhuis. Wanneer u samen met uw behandelaar besluit dat een verwijdering van de prostaat (robot geassisteerde radicale prostatectomie met behulp van de Da Vinci robot) het beste is voor u, verwijzen wij u binnen Prostaatcentrum Noord Nederland naar Treant Zorggroep in Emmen. Een zeer ervaren team urologen (uit TREANT Emmen en urologen van het Martini ziekenhuis), gespecialiseerd in robot geassisteerde prostaatkankerchirurgie voeren deze operaties meer dan 120 keer per jaar uit. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit. Na een eventuele operatie, kunt u voor nacontroles en nazorg weer terecht bij de uroloog van uw eigen ziekenhuis.

Laatste update 16-11-2022